Sa ai o zi superba!...

Zambetul sa-ti lumineze fata la orice pas , iar inima sa-ti fie plina de iubire!!!


marți, 16 februarie 2010

speranta

El: De ce ma indragostesc numai de fete “rele”?
Ea: Dar nu stiai ca e o fata rea!
El: Stiam ca nu e buna!... Da-mi voie sa reformulez: de ce ma simt atras de o persoana despre care stiu ca nu e buna pentru mine, adica ma indragostesc de iubirile frumoase si reci ?
Ea: Intamplator, stiu raspunsul… Fiindca speri intotdeauna sa te inseli. De cate ori face ceva rau, treci totul cu vederea, iar cand vine la tine si te surprinde, te cucereste din nou, asa ca nu te mai poti convinge ca nu e buna pentru tine !
El: Exact ! Pe deasupra, mai e si vechea poveste… « Cum de-o astfel de fata ar putea sa mearga cu unul ca mine ? »
Ea: Stiu ca e greu sa-i crezi pe oameni cand iti spun : « Stiu ce simti ! »… dar eu chiar stiu cum te simti... Uite... eu ma vedeam cu cineva in Londra… Lucram la acelasi ziar… Apoi am aflat ca el se vedea si cu o alta fata, Sarah, de la departamentul distributie, de la etajul 19. S-a dovedit ca nu era indragostit de mine, asa cum credeam eu… Incerc sa-ti spun ca inteleg, cat e omeneste posibil, cum e sa te simti atat de marunt si de neinsemnat, cum poate sa doara in locuri pe care nici nu stiai ca le ai…
Nu conteaza de cate ori iti schimbi tunsoarea, la cate sali de sport te inscrii, cate pahare de Chardonnay bei cu prietenele, intrebandu-te ce ai gresit sau cum e posibil sa fi inteles altceva…? Tot te duci la culcare seara de seara, rememorand fiecare amanunt, intrebandu-te ce ai gresit sau cum e posibil sa fi inteles altceva… Si cum naiba, in clipa aia, ai putut sa crezi ca esti asa de fericita ?
Uneori reusesti chiar sa te convingi ca el/ea o sa-si dea seama si o sa bata la usa ta !
Si, dupa toate astea, oricat de mult timp ar trebui sa treaca, te duci intr-un loc nou si intalnesti oameni noi, care fac sa te simti din nou important. Bucatile sufletului tau incep, in sfarsit, sa se adune la loc, iar toata povestea asta incetosata… toti anii din viata ta pe care i-ai irosit… la un moment dat, o sa inceapa sa se stearga…......."

[dialog din filmul "Vacanta" (2006) Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet, Jack Black]

Fara generalizari, fara particularizari, fara a te mai putea schimba...
Doar cu speranta ca "exista acolo... EA / EL ... undeva... doar pentru tine"

3 comentarii:

  1. Da' cum de m-ai gasit in neantul blogolumii?

    RăspundețiȘtergere
  2. am observat ca parca am mai auzit undeva acest dialog, nu am observat k ai scris k te-ai inspirat din filmul Vacanta...pe atunci, cnd vazusem filmul, parca memorasem cele mai misto si graitoare dialoguri si cugetari...nota zece pentru articol...poop u

    RăspundețiȘtergere